Решено: Парламентът заседава извънредно. Депутатите нищят увеличението на пенсиите, изслушват Димитър

...
Решено: Парламентът заседава извънредно. Депутатите нищят увеличението на пенсиите, изслушват Димитър
Коментари Харесай

Решено: Парламентът заседава извънредно


Решено: Парламентът заседава изключително. Депутатите нищят нарастването на пенсиите, изслушват Димитър Главчев.

Във вторник – 21 май от 13 часа ще се организира изключително парламентарно съвещание, реши Председателският съвет, който беше призован малко по-рано в Народно събрание. Предложението е да бъде изслушан министър-председателят Димитър Главчев по тематиката за нарастването на пенсиите от 1 юли, предаде БНР.

За изключително съвещание ще се събере Народното събрание във вторник, макар предизборната акция. Това е било решено на председателски съвет в Народното събрание, свършило преди минути.

На съвета е имало представители на всички парламентарни групи. Пред медиите Станислав Балабанов от „ ИТН “ изясни, че всички са били срещу с изключение на ПП-ДБ, които желаеха свикването на Народното събрание.

Повод за настояването им бе опцията за повдигане на пенсиите с 10% от 1 юли, вместо с 11%. Така депутатите ще заседават, въпреки че преди дни Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши нарастването да е 11%.

В дневния ред е планувано чуване на служебния премиер Димитър Главчев по мотива, а от Българска социалистическа партия са поискали и чуване на КЕВР за нарастването на цените на тока.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР